DEPT na Danu otvorenih vrata FTN-a i X Međunarodnom festivalu nauke

DEPT na Danu otvorenih vrata FTN-a i X Međunarodnom festivalu nauke

U subotu 12.5.2018. godine na Fakultetu tehničkih nauka – FTN, u periodu od 11 do 14 časova održana je manifestacija pod nazivom “Dani otvorenih vrata”. Dan otvorenih vrata namenjen maturantima kao i svima onima koji planiraju da upišu neki od studijskih programa na FTN-u. Svi zainteresovani su imali prilike da u neposrednom razgovoru sa profesorima i saradnicima dobiju sve potrebne informacije o upisu, kao i studijskom programu.

Takođe, paralelno sa ovim događajem, u periodu od 12- 13.05.2018. (od 10 do 18h), u kampusu Novosadskog univerziteta organizovan  je i X Međunarodni festival nauke i obrazovanja na kojem je svoje učešće imao i Departman za energetiku i procesnu tehniku.

FTN DEPT tim

Na štandu Departmana za energetiku i procesnu tehniku organizovana je radionica „Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije“ u kojoj su posetioci su imali priliku:

  1. da se upoznaju sa radom vazdušnog solarnog kolektora,
FTN Dan otvorenih vrata
  1. da se upoznaju sa različitom mernom opremom u termotehnici i
FTN Dan otvorenih vrata 1

3. da učestvuju u sprovođenju eksperimenta – demonstracije rada parne mašine .

Ove godine, vladala je velika zainteresovanost prisutnih za studije i istraživanje u oblasti energetike i procesne tehnike. Najveću pažnju privukli su vazdušni solarni kolektor i infracrevna kamera za daljinsko merenje temperature. Ništa manju pažnju nisu privukli ni ostali izloženi uređaji koji su predstavljeni na štandu.