Studenti DEPT-a na 49. Međunarodnom kongresu KGH

Studenti DEPT-a na 49. Međunarodnom kongresu KGH

I ove godine nastavljena je tradicija učestvovanja studenata, mladih inženjera i nastavnog osoblja Departmana za energetiku i procesnu tehniku FTN-a na Međunarodnom kongresu o grejanju, hlađenju i klimatizaciji (KGH) koji se održao po 49. put u Beogradu od 5. do 7. decembra. Naši studenti i mlade kolege imale su priliku da slušaju ali i prezentuju zanimljive radove zajedno sa predstavnicima drugih tehničkih fakulteta iz Srbije i regiona iz oblasti Energetske efikasnosti, Daljinskog grejanja, Obnovljivih izvora energije, Rashladnih mašina i sistema i drugih.

U četvrtak, 6 decembra, na studentskoj sesiji kojom je predsedavao profesor Bratislav Blagojević, kolege su imale priliku da se upoznaju sa radom društva za KGH u izlaganju profesora Branislava Todorovića. Potom su usledila izlaganja g. Darryl Boyce, novoizabranog predsednika upravnog odbora ASHRAE-a, g. Frank Hovorka, novoizabranog predsednik REHVA federacije, dr. Costas Balaras, člana Upravnog odbora Grčkog ogranka ASHRAE-a, profesora Zoltan Magyar, potpredsednika Studentskih aktivnosti XIV ASHRAE Regiona, koji su u kratkim prezentacijama izneli informacije o prilikama i izazovima koji su predstavljeni pred studente – buduće kolege i pred mlade kolege, kao i o mogućnosti za daje usavršavanje na polju KGH preko ASHRAE udruženja i REHVA federacije.

Posebno nam je drago da napomenemo i da je na Nacionalnom studentskom takmičenju Društva za KGH Srbije u konkurenciji od 7 takmičara, naš student Danijel Todorović pobedio sa temom „Heating of domestic heat water in hotels using heat from gray wastewater“. Danijel će naredne godine imati tu čast da predstavlja Republiku Srbiju, odnosno Društvo za KGH Srbije, na godišnjem studentskom takmičenju Evropske Federacije društava za KGH – REHVA.