Student DEPT-a osvojio prvo mesto na Nacionalnom takmičenju KGH

Student DEPT-a osvojio prvo mesto na Nacionalnom takmičenju KGH

Društvo za KGH Srbije pri SMEITS-u, svake godine organizuje Nacionalno studentsko takmičenje tokom Međunarodnog kongresa i izložbe o KGH, a sve u cilju promocije struke KGH među studentima tehnike i podrške mladim inženjerima u razvoju i napredovanju u struci.

Fakultet tehničkih nauka, Departman za energetiku i procesnu tehniku ove godine je učestvovao sa Master radom studenta Damira Kovčića na temu „Optimizacija rashladnog postrojenja primenom regulacije potisnog pritiska rashladnog kompresora“. U konkurenciji svih mašinskih fakulteta u Srbiji, ovaj rad je ocenjen kao najbolji po relevantnosti teme i cilj rada, po tehničkoj izvodljivosti, korišćenih metoda, inovativnog karaktera i drugih kriterijuma. Pobedniku su nagradu uručili: Didier Coulomb, direktora Međunarodnog instituta za hlađenje i Bratislav Blagojević predsednik upravnog odbora SMETIS-a.

Kao pobednik nacionalnog studentskog takmičenja, naš, sada već bivši student Damir Kovčić predstavljaće Republiku Srbiju, Društvo za KGH Srbije ali i Fakultet tehničkih nauka, na narednom godišnjem studentskom takmičenju Evropske Federacije društava za KGH – REHVA, koje se održava u Portugalu u maju 2020. godine.