Prezentacija kompanije FKL d.o.o. – zaposlenje, stipendiranje i stručna praksa za inženjere i studente

Prezentacija kompanije FKL d.o.o. – zaposlenje, stipendiranje i stručna praksa za inženjere i studente

U sredu 1. marta 2023. godine od 13 časova u Svečanoj sali FTN-a održaće se prezentacija kompanije FKL d.o.o. iz Temerina.

Fabrika kotrljajnih ležaja – FKL d.o.o. je tokom svog 60-to godišnjeg postojanja osigurala poziciju lidera u oblasti proizvodnje kotrljajućih ležajeva i kardanskih vratila za razne vrste poljoprivredne mehanizacije, automobila, kao i rudarske i transportne opreme.
Kompanija trenutno zapošljava više od 600 radnika, proizvodi više od 1500 različitih proizvoda koji imaju prvu ugradnju kod više od 230 kupaca.

Kompanija je u prethodnom periodu zaposlila veliki broj mladih inženjera mašinstva i drugih srodnih disiplina, kao i studenata koji su putem stručne prakse ostali nakon diplomiranja u fabrici. Takođe veliki broj studenata je stipendiran od strane kompanije tokom svojih studija na fakultetu i danas su jedni od nosioca inženjerskog kadra kompanije.

U okviru prezentacije kompanija će prikazati različite mogućnosti zaposlenja mašinskih i inženjera srodnih disciplina, realizaciju stručnih praksi i stipendiranje studenata.

 

Izvor: http://www.ftn.uns.ac.rs/1583338218/prezentacija-kompanije-fkl-d-o-o—-zaposlenje–stipendiranje-i-strucna-praksa-za-inzenjere-i-studente