Predavanja o naprednom ekološkom projektovanju zgrada

Predavanja o naprednom ekološkom projektovanju zgrada

U utorak 27.03.2018. godine sa početkom u 11h u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu održaće se seminar na temu “Predavanja o naprednom ekološkom projektovanju zgrada”. Predavač je Ljubomir Janković profesor naprednog projektovanja zgrada na Univerzitetu u Hertfordširu u Velikoj Britaniji, gde se bavi multidisciplinarnim istraživanjima i vodi Laboratoriju za studije nulte emisije ugljenika.

Profesor Janković će govoriti o projektovanju i razvoju TCosy sistema za temeljnu energetsku obnovu koja je obavljena na dve porodične kuće u Birmingenu, Velika Britanija, o tome kakve su zgrade sada i kakve bi trebale da budu sa aspekta energetske efikasnosti i sklada sa prirodom. Takođe, u okviru seminara prof Janković će promovisati drugo izdanje knjige “Projektovanje zgrada sa nultom emisijom ugljenika primenom metoda dinamičke simulacije” u kojoj su prikazane proširene nove studije slučaja o zgradama sa nultom emisijom ugljenika, uključujući planove iz Japana, Kine, Nemačke, Danske i Velike Britanije.

Pored toga što je zaposlen kao profesor naprednog projektovanja zgrada na Univerzitetu u Hertfordširu, Ljubomir Janković je i istaknuti i ovlašćeni inženjer sa licencom, član CIBSE-a, ASHRAE-a i član Institucije za analitičare i programere.

Detaljnije o seminaru možete pogledati OVDE.

Seminar je organizovan od strane SMEITS, KGH, AINS, IBPSA-Dunav