Poseta studenata DEPT pivari „Carlsberg“ u Čelarevu

Poseta studenata DEPT pivari „Carlsberg“ u Čelarevu

Studenti 4. godine studijskog programa Energetika i procesna tehnika su u okviru nastave na predmetu Industrijski tehnološki procesi posetili pivaru ,,Carlsberg” u Čelarevu. Na taj način nastavljena je dugogodišnja praksa našeg Departmana da svojim studentima pruža mogućnost upoznavanja sa različitim vrstama procesne industrije, sa kojima će se susretati u svom budućem radu.

Zahvaljujući našim ljubaznim domaćinima, studenti su imali prilike da u toku višečasovne posete obiđu kompletan proizvodni pogon jedne moderne fabrike, upoznajući se sa velikim brojem različitih procesnih operacija i aparata o kojima su imali prilike da slušaju na nastavi. U toku posete, u razgovoru sa tehničkim direktorom pivare, studentima je predočena mogućnost obavljanja stručne prakse u okviru fabrike, kao jedan od prvih koraka ka potencijalnom zaposlenju.

Poslednja faza posete je bila rezervisana za posetu muzeju piva u sklopu fabrike, gde su u prijatnoj atmosferi  studenti mogli da se upoznaju sa istorijatom proizvodnje  piva od najranijih početaka, kao i sa mnogim zanimljivostima vezanim za pivo kao napitak. Nakon toga, poseta je završena, uz  obostranu želju da se ova lepa tradicija i saradnja nastave i u narednim godinama.