Online panel diskusija – Održive karijere u Srbiji i odgovorni građani 21. Veka

Online panel diskusija – Održive karijere u Srbiji i odgovorni građani 21. Veka

Drugi vebinar u saradnji sa Univerzitetom Beograd – Centar za karijeru, sa temom Održive karijere, u Srbiji i odgovorni građani 21. veka, koji će se održati 24. Septembra od 12h.  

Četvrtak 24. septembar 12 časova, online platforma zoom.

Online panel diskusija, u partnerskoj saradnji Centra za razvoj karijere Univerziteta Beograd i SrbGBC, je deo programa Svetske nedelje zelene gradnje 2020 i kampanje Vreme za akciju, koja je ove godine posvećena klimatski neutralnoj gradnji.

Panel u trajanju od jednog sata biće posvećen zelenoj gradnji, zelenim karijerama u sektoru zgradarstva i inovacijama, kroz diskusiju sa profesionalcima, koji su svoje karijere razvili na poslovima koji u većoj ili manjoj meri doprinose principima održivog razvoja.

Kroz diskusiju, želimo da ukažemo na značajne transformacije koje su pred nama, koja čeka i jednu od najuticajnijh grana naše privrede, kako bi smo i mi bili deo budućeg “normala”. Inovativna rešenja su neophodna, ali ih moraju pratiti veštine i znanja prilagođena konceptu održivog razvoja naše države. Multidisciplinarnost je odskočna tačka, metod koji pruža priliku da obogatite svoju struku i da oblikujete nove tipologije poslovanja. Rezultat ovakvog pristupa je put ka novim karijerama.

Učesnici panela:

  • Dragana Korica, izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije
  • dr Aleksandra Sretenović, docent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, član Saveta zelene gradnje Srbije
  • dr Nedeljko Milosavljević, RTTP, direktor Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu

Moderatorka: Jelena Kurjak, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu

Zašto je zelena gradnja važna i kakve su mogućnosti razvoja karijere u toj oblasti predstaviće Dragana Korica, Mast.inž.arh. i izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije.Zelene karijere u sektoru zgradarstva predstaviće dr Aleksandra Sretenović,  docent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Kako svaka promena načina i principa rada zahteva inovacije, dr Nedeljko Milosavljević, dipl. inž. tehnol., RTTP,  direktora Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, je prava osoba koja će pored saveta mlađim kolegama, predstavi i karijeru inovatora.

Upoznajte se sa poslovima budućnosti, prijavite se i postavite pitanja našim panelistima

Vebinar je namenjen studentima: koj žele da se informišu o mogućnostima odabira karijere u zelenom sektoru.

Link: https://serbiagbc.rs/online-panel-diskusija-odrzive-karijere-u-srbiji-i-odgovorni-gradjani-21-veka-wgbw2020-actonclimate/

Link za prijavu je: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=iKI6KzVd8UmqiYMqeBEhF3unx_VIY69MqsQ5c932p_9UQ0hNTlVXNkIyV1NOS0JWVzBCMzAzTUZSNi4uiako  i

Linkovi na video materijal: https://www.youtube.com/watch ,  https://youtu.be/H665u8hXUso .