DEPT na dodeli sertifikata povodom učešća na X festivalu Nauke i obrazovanja

DEPT na dodeli sertifikata povodom učešća na X festivalu Nauke i obrazovanja

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu 25. juna 2018. godine svečano su dodeljeni sertifikati učesnicima Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja. U ime  Departmana za energetiku i procesnu tehniku, sertifikat je preuzeo Vladimir Munćan.

Svečanost je održana u okviru Dana Univireziteta u Novom sadu. Prisutnima su se obratili prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu i predsednik Programskog saveta Festivala i prof. dr Stevan Stankovski, predsednik Organizacionog odbora Festivala, koji je koordinatorima i predstavnicima radionica uručio sertifikate o učešću na Festivalu.

Međunardni festival nauke i obrazovanja koji je održan 12. i 13.5.2018. imao je za cilj promociju nauke, uz predstavljanje savremenih dostignuća i aktuelnih istraživanja u svetu i kod nas. Raznovrstan edukativan, interaktivan i zanimljiv program festivala obuhvatio je 77 kreativnih i interaktivnih radionica.

Na štandu Departmana za energetiku i procesnu tehniku bila je organizovana radionica „Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije“ u kojoj su posetioci su imali priliku:

  • da se upoznaju sa radom vazdušnog solarnog kolektora (koji je potpuno napravljen od recikliranog materijala),
  • da se upoznaju sa različitom mernom opremom u termotehnici i
  • da učestvuju u sprovođenju eksperimenta – demonstracije rada parne mašine.

Festival je za dva dana posetilo oko 15.500 posetilaca.