DEPT na dodeli sertifikata povodom učešća na XI festivalu Nauke i obrazovanja

DEPT na dodeli sertifikata povodom učešća na XI festivalu Nauke i obrazovanja

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu 5. jula 2019. godine svečano su dodeljeni sertifikati učesnicima Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja. U ime  Departmana za energetiku i procesnu tehniku, sertifikat je preuzeo Željko Vlaović.

Svečanost je održana u okviru Dana Univireziteta u Novom sadu. Prisutnima se obratio obratili  prorektor Univerziteta u Novom Sadu i predsednik Organizacionog odbora Festivala i prof. dr Stevan Stankovski, predsednik Organizacionog odbora Festivala, koji je koordinatorima i predstavnicima radionica uručio sertifikate o učešću na Festivalu.

Međunarodni festival nauke i obrazovanja koji je održan 18. i 19.5.2019. imao je za cilj promociju nauke, uz predstavljanje savremenih dostignuća i aktuelnih istraživanja u svetu i kod nas. Raznovrstan edukativan, interaktivan i zanimljiv program festivala obuhvatio je preko 77 kreativnih i interaktivnih radionica.

Na štandu Departmana za energetiku i procesnu tehniku bila je organizovana radionica „DEPT-ova radionica energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije“ u kojoj su posetioci su imali priliku:

  • da se upoznaju sa radom vazdušnog solarnog kolektora (koji je potpuno napravljen od recikliranog materijala),
  • da se upoznaju sa različitom mernom opremom u termotehnici i
  • da učestvuju u sprovođenju eksperimenta – demonstracije rada parne mašine.

Festival je za dva dana posetilo oko 15.500 posetilaca.