DEPT na danima otvorenih vrata FTN-a

DEPT na danima otvorenih vrata FTN-a

U subotu 2.11.2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka, održana je manifestacija pod nazivom Dani otvorenih vrata, gde je i ove godine učešće imao Departman za energetiku i procesnu tehniku. Kao i prethodnih i ove godine vladalo je veliko interesovanje maturanata i budućih studenata za studije na DEPT-u kao i za istraživanje u oblasti energetike i procesne tehnike.

Uvodni deo manifestacije je održan u svečanoj sali FTN-a, gde je održana kratka prezentacija o studijskim programima na FTN-u i uslovima za konkurisanje na iste.  Nakon kratke prezentacije, svi zainteresovani su imali prilike da u neposrednom razgovoru sa profesorima i saradnicima sa Departmana za energetiku i procesnu tehniku dobiju sve potrebne informacije o upisu, kao i studijskom programu. Takođe, organizovan je i obilazak laboratorija.

Maturanti su posebno bili zainteresovani za laboratorijska istraživanja gde su im zaposleni na Departmanu za energetiku i procesnu tehniku pokazali svoje laboratorije i mernu opremu. U toku obilaska, u laboratoriji za Mehaniku fluida su bila istraživanja pada pritiska kroz cevovod, gde su maturanti imali priliku da se upoznaju detaljnije sa samim procesom.