Studentkinja DEPT-a Nina Babić dobitnica nagrade “Momčilo Momo Novaković”

Studentkinja DEPT-a Nina Babić dobitnica nagrade “Momčilo Momo Novaković”

Fakultet tehničkih nauka je u petak 24. maja 2024. godine, povodom jubileja 64 godine od osnivanja i 50 godina od sticanja imena Fakulteta tehničkih nauka, dodelio nagrade iz Fonda „Momčilo Momo Novković“. 

Nagrada za najboljeg studenta, dodeljena studentkinji IV godine Departmana za energetiku i procesnu tehniku Nini Babić. Ovakav vid nagrade predstavlja priznanje za njen entuzijazam, izvanredne postignute rezultate, posvećenost i pedantnost u toku studija, što potvrđuje i  trenutni prosek na osnovnim akademskim studijama koji iznosi 10,00.

Ove godine, pored Nine Babić, nagrade iz Fonda “Momčilo Momo Novković” dobili su i:

  • za najboljeg nastavnika, doc. dr Željko Santoshi sa Departmana za proizvodno mašinstvo;
  • za najboljeg saradnika, Aleksandra Bobić sa Departmana za opšte discipline u tehnici i

Pitali smo koleginicu Babić kako je videla svoje dosadašnje studiranje na studijskom programu Energetika i procesna tehnika:

“Kad se osvrnem iza sebe protekle četiri godine fakulteta su bile značajne za mene jer sam u njima stekla dosta znanja i iskustva koje nosim sa sobom. Uspomene sa fakulteta ostaju zauvek, a svaka knjiga, predavanje i ispit je bio korak bliže mom cilju. Ova nagrada za mene predstavlja priznanje za uloženi rad i trud u prethodnim godinama, kao i obavezu da nastavim da radim na svom obrazovanju i da sutra budem što bolja u svojoj profesiji.

Takođe bih želela da se zahvalim svim profesorima, asistentima, kao i kolegama na lepoj saradnji i uspešnom radu.”