Prezentacija kompanije “Weishaupt” na Fakultetu tehničkih nauka

Prezentacija kompanije “Weishaupt” na Fakultetu tehničkih nauka

Kompanija “Weishaupt” je 6.11.2023. godine u svečanoj sali FTNa održala predavanje na temu toplotnih pumpi i gasnih kondenzacionih kotlova. Poseta je realizovana u okviru predmeta Kotlovska postrojenja gde su pravo prisustva imali studenti Departmana za energetiku i procesnu tehniku, Čiste energetske tehnologije kao i svi zainteresovani posetioci.
Najpre su sve prisutne pozdravili predstavnici kompanije i nakon uvodnih reči o samoj kompaniji usledile su dve prezentacije jedna na temu gasnih gorionika i druga na temu toplotnih pumpi.
Kompanija “Weishaput” se preko 70 godina bavi gasnim gorionicima, tačnije od 1952. godine i tokom prezentacije predstavljeni su modeli koji se danas koriste i ugrađuju u energetske sisteme.
Drugi deo prezentacije se odnosio na temu toplotnih pumpi. Uz detaljan opis principa rada, primene, predstavnici kompanije su prisutne upoznali i sa načinom ugrađivanja istih. Weishaupt toplotne pumpe se ubrajaju među najefikasnije i najtiše toplotne pumpe na tržištu.
Nakon predavanja predstavnici su izložili deo svoje opreme u Infomobilu – furgonu koji se nalazio ispred ulaza u Mašinski institut. Tokom demonstracije opreme u Infomoblu kolege iz kompanije “Weishaput” su objasnili sve faze projektovanja i ugradnje, diskutovali sa studentima brojne tehničke detalje i odgovarali na pitanja studenata.
 Više o samo kompaniji: https://www.weishaupt.rs/

Još jednom se zahvaljujemo kompaniji na poseti!

Ostatak slika možete pogledati na linku: https://photos.app.goo.gl/4ypv5BJqbwsqSJ8ZA