Prezentacija kompanije “BIMEXPERTS” studentima DEPT-a i ČET-a

Prezentacija kompanije “BIMEXPERTS” studentima DEPT-a i ČET-a

Dana 8.11.2023. godine kompanija “BIMEXPERTS” je održala edukativno predavanje studentima studijskih programa Energetika i procesna tehnika i Čiste energetske tehnologije na temu upotrebe BIM tehnologije pri projektovanju termomašinskih sistema. Poseta je realizovana u saradnji sa predstavnicima kompanije “BIMEXPERTS“.
Studente su najpre pozdravili predstavnici kompanije Gabor Berec, Andrej Ličanin i Ana Čikoš, nakon čega su usledile dve zanimljive prezentacije. Tokom prve prezentacije kolega Berec Gabor upoznao je studente sa kratkom istorijom i načinom funkcionisanja kompanije “BIMEXPERTS“, kao i aktuelnim projektima na kojima kompanija učestvuje. Takođe, u sklopu ove prezentacije prezentovan je softver REVIT koji služi za modelovanje KGH sistema. Na primeru aktuelnog projekta studentima su prezentovane sve mogućnosti pomenutog softvera, problemi sa kojima se inženjeri svakodnevno susreću i prednostima BIM tehnologije prilikom projektovanja KGH sistema. U okviru svog dela, kolega Andrej Ličanin posebno se osvrnuo na prezentaciju rada u softveru Revit tokom koje je studentima detaljno demonstrirao način rada u softveru.
Tokom obe prezentacije kolege inženjeri iz kompanije “BIMEXPERTS” su se fokusirali da što detaljnije prikažu sve faze projektovanja i izgradnje postrojenja, diskutovali su sa studentima brojne tehničke detalje i tehnološke šeme i odgovarali na pitanja studenata.Na kraju prezentacije predstavljena je mogućnost obavljanja stručne prakse u periodu od 4 nedelje sa mogućnošću zaposlenja.

Posebno lep momenat ove posete je taj što su neki od izlagača ove posete bili bivši studenti Departmana za energetiku i procesnu tehniku, a koji sada zauzimaju odgovorne inženjerske pozicije u komapaniji.

 

Još jednom se zahvaljujemo kompaniji na poseti!

 Više o samo kompaniji:  https://bimexperts.com/sr/home

Ostatak slika možete pogledati na linku: https://photos.app.goo.gl/RLpaeM68k4iNfWAP7