DEPT na Danu otvorenih vrata FTN-a

DEPT na Danu otvorenih vrata FTN-a

U subotu 14.5.2022. godine na Fakultetu tehničkih nauka, održana je manifestacija pod nazivom Dan otvorenih vrata, gde je i ove godine učešće imao Departman za energetiku i procesnu tehniku. Kao i prethodnih i ove godine vladalo je veliko interesovanje maturanata i budućih studenata za studije na DEPT-u kao i za istraživanje u oblasti energetike i procesne tehnike.

IMG_20220514_123604

Uvodni deo manifestacije je održan u svečanoj sali FTN-a, gde je održana kratka prezentacija o studijskim programima na FTN-u i uslovima za konkurisanje na iste.  Nakon kratke prezentacije, svi zainteresovani su imali prilike da u neposrednom razgovoru sa profesorima i saradnicima sa Departmana za energetiku i procesnu tehniku dobiju sve potrebne informacije o upisu, kao i studijskom programu. Takođe, organizovan je i obilazak laboratorija.

IMG_20220514_125513

Na početku obilaska maturanti su se upoznali sa računarskom učionicom gde je održana detaljnija prezentacija o studijskom programu. 

Maturatni su se upoznali računaskom učionicom koja je namenjena modelovanju, izradi simulacionih i optimizacionih analiza, obradi rezultata itd.. Nakon toga usledio je obilazak laboratorija. 

IMG_20220514_124117