DEPT na Danu otvorenih vrata FTN-a

DEPT na Danu otvorenih vrata FTN-a

U subotu 13.04.2024. godine održana je manifestacija pod nazivom “Dan otvorenih vrata na FTN-u”, na kojoj je učešće imao i Departman za energetiku i procesnu tehniku. Kao i svake godine do sada, članovi departmana su se potrudili da zainteresuju srednjoškolce za studijske programe Energetika i procesna tehnika i Čiste energetske tehnologije i da im na najbolji način predstave naučne oblasti kojima se departman bavi.

U okviru programa, posetioci su najpre imali priliku da se na uvodnoj prezentaciji koja je održana u amfiteartu faklulteta, upoznaju sa načinom polaganja prijemnih ispita, mogućnošću konkurisanja na više studijskih programa, kao i da čuju nešto više o svim studijskim programima Fakulteta tehničkih nauka.

Nakon toga, budući brucoši su mogli da se prošetaju holom fakulteta, gde su svoje štandove izložili svi departmani, među kojima je bio i Departman za energetiku i procesnu tehniku. Pored bližih pojašnjenja o naučnim oblastima kojima se bavi departman, srednjoškolci su bili zainteresovani i za mogućnost zapošljavanja nakon završenog studijskog programa, mogućnosti sticanja različitih licenci i sertifikata, kao i za opremljenost laboratorija i mogućnost studentskih razmena i odlaska na stučne ekskurzije.

Zahvaljujemo se svim srednjoškolcima na velikoj zainteresovanosti za naš departman i nadamo se da će od školske 2024/2025. godine neki od njih postati studenti studijskih programa Energetika i procesna tehnika i Čiste energetske tehnologije.